Parris / Harris

Parris / Harris
Played at Graspop Metal Meeting
2017

Genre

Hard Rock

Country

Netherlands

Biography

PARRIS

Zonder enige twijfel is de Ierse Rock Band Thin Lizzy een van de meest prominente bands in het rock genre van de jaren 70. 

Met de charismatische zanger bassist Philip Parris Lynott als frontman waren zij de eerste die Ierse rock geschiedenis schreven met hun eerste hit Whiskey In The Jar en later The Boys Are Back In Town. Het snelle seks, drugs and rock 'n' roll leven had tot gevolg dat op 4 januari 1986 Philip Lynott stierf aan de gevolgen van het jarenlang drug gebruik. 

Samen met tijdgenoten Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin en Queen zorgde Thin Lizzy voor de blauwdruk van de rock en hardrock muziek. Deze invloed is nog steeds terug te horen in de hedendaagse muziek van bands zoals Metallica, Bon Jovi, U2 en Iron Maiden, allen bewonderaars van de oude Ierse Rockers. 

Parris is een Nederlandse Thin Lizzy Tribute die deze muzikale spirit levend wil houden. Ze onderscheiden zich door een grote hoeveelheid enthousiasme, energie en liefde voor deze muziek. De combinatie van muzikaal vakmanschap en een zanger die boven aan de lijst staat van verboden wapens is inmiddels zeer vruchtbaar gebleken. De Zweedse platen maatschappij Record Heaven benaderde Parris om een bijdrage te leveren aan het in 2001 uitgekomen dubbel album: Tribute to the Black Rose. Deze wereldwijd uitgebrachte release bevat ook bijdragen van leden van Uriah Heep en Bachman Turner Overdrive. Daarnaast hebben de mannen inmiddels meerdere keren op de Vibe for Philo gespeeld in Dublin en in 2016 zelfs als headliner afgesloten voor zo’n 2000 uitzinnige Lizzy fans en op festivals als Bospop en Graspop gespeeld met veel succes!

HARRIS

De bandleden zullen voor weinigen onder ons nog onbekenden zijn. John, Gerard, Gert-Jan, Hans en Mark hebben inmiddels een muzikale historie om een puntje aan te zuigen.

De meesten onder jullie zullen hen kennen onder de bandnaam Parris, de  Thin Lizzy Tribute van de Lage Landen. Bestaan die dan niet meer? Tuurlijk wel! Maar de heren zijn nu eenmaal muzikanten van het eerste uur, spelen in taloze andere bands, projecten en het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. Een beetje rocker is opgegroeid met Iron Maiden en zo ook de mannen van Parris. En zo geschiedde het tijdens een repetitie dat er just for kicks eens een nummer van Maiden werd ingezet.

Er gingen enkele repetities overheen en telkens weer kwam die behoefte om weer eens een nummer van Maiden in te zetten. En dat smaakte naar meer...

De beer was los!

Dat resulteerde uiteindelijk in Harris. Voor wie de mannen van Parris al eens aan het werk heeft gezien, zal het geen verrassing zijn dat ook bij Harris het dak er af zal gaan. Het is welliswaar een nieuwe weg die de heren bewandelen maar na zoveel jaren met elkaar te spelen kan het niet anders dan dat deze band een statement gaat maken in tributeland. Inmiddels is Harris gegroeid tot een toonaangevende Iron Maiden tribute en waar ook al vaker werd samengewerkt met oud-Iron Maiden gitarist Dennis Stratton!