Festival park

OPENINGSTIJDEN - GMM-MUNTEN & CASH - ETEN & DRINKEN - BELLEN & SURFEN - TOILETTEN - LOCKERS - INFO & VERLOREN VOORWERPEN - BESCHERM JE OREN - VEILIGHEID - EERSTE HULP - FAQ FESTIVALPARK

OPENINGSTIJDEN

 • Nieuw dit jaar is het combi plus ticket (UITVERKOCHT) voor festivalgangers die overnachten op Camping Boneyard. Je bent al op woensdag welkom op de camping en kan je meteen je festivalticket omwisselen voor een festivalbandje. Met dit speciale ticket parkeer je je wagen op een parking in de buurt van de camping en je kunt je tent vooraan op Camping Boneyard opstellen. 
 • De kassa’s van het festival gaan woensdag open om 15 uur voor festivalgangers met een combi plus ticket en zijn daarna doorlopend open tot vrijdagochtend 01 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag kan je je festivalticket omruilen voor je festivalbandje vanaf 8 uur ’s ochtends.
 • Op donderdag kunnen enkel festivalgangers met een combi- of donderdagticket hun ticket omruilen vanaf 8 uur. Vrijdagtickets kunnen pas op vrijdagochtend vanaf 8 uur. omgewisseld worden.
 • Metal Town en Skullotel openen op donderdag de poorten om 8 uur.
 • Klik hier voor de openingsuren van Metal Park en Devil’s Lake.
 • De Metal Plaza – de zone tussen camping Boneyard en de festivalwei – gaat donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open om 10 uur ’s ochtends. Elke festivaldag wordt afgesloten in de Red Bull Metal Dome om 5 uur ’s ochtends. Op woensdag blijft het festival terrein gesloten.
 • Het hoofdterrein en het VIP Deck gaan op donderdag open om 14 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag gaat het hoofdterrein samen met de VIP Deck open om 11 uur.

GMM-MUNTEN & CASH

Op het festivalterrein betaal je aan de drank- en eetstanden met de GMM-munten. In voorverkoop kost één munt 2,75 euro.

GMM-munten zijn in voorverkoop verkrijgbaar in vouchers van:

 • 20 GMM-munten: €55
 • 40 GMM-munten + GMM 2020 gadget: €110

De voucher(s) wissel je tijdens het festival in voor GMM-munten.

Tijdens het festival betaal je 3 euro per munt.

Het bankloket bevindt zich naast de muntenkassa op Metal Plaza. Je kan er met alle bank- en kredietkaarten cash geld afhalen. Buitenlandse bankbiljetten en munten worden niet aanvaard of omgewisseld.

ETEN & DRINKEN

Honger? Uiteraard zijn er de traditionele frieten met mayonaise, hamburgers en hotdogs. Ook op het festivalmenu: pannenkoeken en pulled pork, wraps en baps, sapjes en hapjes en nog veel meer. Ontbijten kan op het terras aan Camping Bonyard. Aan de rand van de Metal Plaza serveren onze fabuleuze foodtrucks superveel lekkers. We proberen het aanbod zo divers mogelijk te houden en tegemoet te komen aan wie glutenvrije, lactosevrije, veggie en vegan kost verkiest.

Dorst? Aan onze drankententen kan je terecht voor water, frisdrank, energiedrinks en natuurlijk frisse pinten. Pinten van een halve liter worden getapt in het midden van het hoofdterrein. Voor speciale bieren van ’t vat moet je in de Belgian Beer Bar en bij de Beers & Stories in de foodtruckzone zijn. Geen bierdrinker? Ga dan je dorst lessen aan de Jack Daniels stand of aan één van onze wijn-, cava- en koffiebars.

En verder:

 • er zijn gratis drinkwaterpunten in alle sanitaire blokken.
 • je eigen eten en drinken mag niet mee op het festivalterrein. Heb je toch speciale voeding (glutenvrij, lactosevrij) of medicijnen nodig, zorg dan dat je ook een doktersattest op zak hebt. Zo weet onze security meteen waarom je die glutenvrije boterhamen, pillen of spuiten op zak hebt en vermijd je vervelende discussies
 • alcohol wordt niet geschonken aan jongeren onder de 16 jaar – dat is bij wet verboden. Wie ouder is dan 16 en alcoholische drank koopt voor -16-jarigen, is ook strafbaar. Voor sterke dranken moet je ouder dan 18 zijn.

BELLEN & SURFEN

Er is gratis wifi aan de inkom, aan de picknickbanken op het hoofdterrein en in de restauranttent op Metal Plaza. Dankzij Proximus kan je ook gratis je gsm of smartphone opladen. Ga naar één van de oplaadpalen of huur een oplaadstick aan de Proximus Recharge stand. Alle mobiele operatoren versterken tijdens het festival hun capaciteit.

TOILETTEN

Op het festivalterrein staan voldoende toiletten en urinoirs, verspreid over de verschillende sanitaire blokken. Het gebruik van de toiletten is gratis. En serieus, wildplassen tegen omheiningen, tenten, bomen, standen … da’s echt voor niks nodig.

LOCKERS

Waardevolle spullen bewaar je best veilig achter slot en grendel in de lockers aan de Metal Boulevard. Zo geef je zakkenrollers geen kans om je festival te verpesten. Je huurt een locker voor 1 dag of voor het hele festival. Daglockers worden op het einde van de dag leeggemaakt.

Afmetingen:

 • Klein: 21,5 cm x 22,9 cm x 45 cm
 • Klein met oplader: 20 cm x 20 cm x 40 cm
 • Groot: 40 cm x 40 cm x 45 cm

Prijzen:

 • Klein: 8 euro/dag
 • Klein: 30 euro/weekend
 • Groot: 10 euro/dag
 • Groot: 35 euro/weekend

Openingsuren:

 • Wo: 12u - 04u
 • Do/ Vrij/ Za/ Zo: 08u – 04u
 • Ma: 08u – 12u

INFO & VERLOREN VOORWERPEN

Vragen over treinuren, signeersessies, het weer, programmawissels …? Ga naar de infostand, waar onze medewerkers je met plezier proberen verder te helpen. Je kan hier meteen ook gevonden voorwerpen binnenbrengen of verloren voorwerpen ophalen. Na het festival kan je voor verloren/gevonden voorwerpen contact opnemen met het politiekantoor van Dessel - wijkdessel@politiebalendesselmol.be, tel. +32 14 33 37 80.

Diefstal, schade of vermiste personen melden? Identiteitskaart kwijt?
Ga naar de politietoren op GMM - die bevindt zich tussen de ingang en camping Boneyard.

BESCHERM JE OREN

Gehoorschade omdat je te lang naar te luide muziek hebt geluisterd, daar wordt niemand vrolijk van. Daarom: geniet van de muziek maar bescherm je oren. We delen gratis oordoppen uit aan de kiosken op het festivalterrein. Of ga naar de EARPLUG stand op de Metal Boulevard, waar je naast gratis oordoppen ook Fit For All oordoppen kan kopen

VEILIGHEID

De veiligheid van alle bezoekers van GMM vinden we belangrijk. Daarom is het niet toegestaan om te crowdsurfen, in bomen en stellingen te klimmen, vuurtjes te stoken en te roken in de tenten. 

Metaaldetectoren
Elke bezoeker die naar het hoofdterrein wil gaan, zal langs de metaaldetectiepoorten passeren. Mogelijk word je gefouilleerd en vragen onze securitymedewerkers om je rugzak te openen voor controle. Je leest hier welke voorwerpen niet toegelaten zijn op het festivalterrein. Tip: laat zoveel mogelijk achter in een locker aan de inkom van het festivalterrein.

In een noodsituatie
Blijf kalm. Breng jezelf in veiligheid en laat je spullen achter. Indien mogelijk, let ook op je vrienden. Volg de instructies van de securitymedewerkers. Hou de lichtkranten in ’t oog. Niet bellen, wel sms’en.

EERSTE HULP

Heb je medische bijstand nodig? Spreek een Rode Kruis-medewerker aan die op het festivalterrein rondloopt. Of - als het nog lukt - ga zelf naar één van de twee Rode Kruis-hulpposten, vooraan op camping Boneyard of naast de Vip op het hoofdterrein.

FAQ FESTIVALPARK