Festival park

OPENINGSTIJDEN - GMM-MUNTEN & CASH - ETEN & DRINKEN - BELLEN & SURFEN - TOILETTEN - LOCKERS - INFO & VERLOREN VOORWERPEN - BESCHERM JE OREN - VEILIGHEID - EERSTE HULP - FAQ FESTIVALPARK

OPENINGSTIJDEN 

 • Festivalgangers met een COMBI PLUS ticket kunnen hun ticket omruilen voor een festivalbandje vanaf woensdag 15 uur.
 • Vanaf donderdag 8 uur kunnen festivalgangers met een combi- of donderdagticket hun ticket omruilen voor een festivalbandje.
 • Dagtickets (donderdag – vrijdag – zaterdag – zondag) kunnen op de dag zelf vanaf 8 uur worden omgewisseld voor een festivalbandje.
 • Klik hier voor de openingsuren van Camping Boneyard, Camping InfernoCamping Metal Town, Metal Park en Devil’s Lake. Vanaf dit jaar kun je op elke camping je festivalticket omruilen voor een festivalbandje.
 • De Metal Plaza – de zone tussen camping Boneyard en de festivalwei – gaat donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open om 10 uur ’s ochtends. Elke festivaldag wordt afgesloten in de Metal Dome om 5 uur ’s ochtends. Op woensdag blijft het festival terrein en Metal Plaza gesloten.
 • Het VIP Deck is vanaf donderdag dagelijks geopend vanaf 11 uur.

GMM-MUNTEN & CASH

Op het festivalterrein betaal je aan de drank- en eetstanden met de GMM-munten. In voorverkoop kost één munt 3 euro.

GMM-munten zijn in voorverkoop verkrijgbaar in vouchers van:

 • 20 GMM-munten: €60
 • 40 GMM-munten + GMM 2022 gadget: €120

De voucher(s) wissel je tijdens het festival in voor GMM-munten.

Tijdens het festival betaal je 3,33 euro per munt.

Het bankloket bevindt zich naast de muntenkassa op Metal Plaza. Je kan er met alle bank- en kredietkaarten cash geld afhalen. Buitenlandse bankbiljetten en munten worden niet aanvaard of omgewisseld.

ETEN & DRINKEN

Honger? Uiteraard zijn er de traditionele frieten met mayonaise, hamburgers en hotdogs. Ook op het festivalmenu: pannenkoeken en pulled pork, wraps en baps, sapjes en hapjes en nog veel meer. Ontbijten kan op het terras aan Camping Bonyard. Op de Metal Plaza serveren onze fabuleuze foodtrucks superveel lekkers. We proberen het aanbod zo divers mogelijk te houden en tegemoet te komen aan wie glutenvrije, lactosevrije, veggie en vegan kost verkiest.

Dorst? Aan onze drankententen kan je terecht voor water, frisdrank, energiedrinks en natuurlijk frisse pinten. Pinten van een halve liter worden getapt in het midden van het hoofdterrein. Voor speciale bieren van ’t vat moet je in de Belgian Beer Bar en bij de Beers & Stories in de foodtruckzone zijn. Geen bierdrinker? Ga dan je dorst lessen aan onze cocktailbars of aan één van onze wijn-, cava- en koffiebars.

En verder:

 • er zijn gratis drinkwaterpunten in alle sanitaire blokken.
 • je eigen eten en drinken mag niet mee op het festivalterrein. Heb je toch speciale voeding (glutenvrij, lactosevrij) of medicijnen nodig, zorg dan dat je ook een doktersattest op zak hebt. Zo weet onze security meteen waarom je die glutenvrije boterhamen, pillen of spuiten op zak hebt en vermijd je vervelende discussies
 • alcohol wordt niet geschonken aan jongeren onder de 16 jaar – dat is bij wet verboden. Wie ouder is dan 16 en alcoholische drank koopt voor -16-jarigen, is ook strafbaar. Voor sterke dranken moet je ouder dan 18 zijn.

BELLEN & SURFEN

Er is gratis wifi aan de inkom. Huur een oplaadstick aan de recharge stand. Alle mobiele operatoren versterken tijdens het festival hun capaciteit.

TOILETTEN

Op het festivalterrein staan voldoende toiletten en urinoirs, verspreid over de verschillende sanitaire blokken. Het gebruik van de toiletten is gratis. En serieus, wildplassen tegen omheiningen, tenten, bomen, standen … da’s echt voor niks nodig.

LOCKERS

Waardevolle spullen bewaar je best veilig achter slot en grendel in de lockers aan de Main Entrance. Zo geef je zakkenrollers geen kans om je festival te verpesten. Je huurt een locker voor 1 dag of voor het hele festival. Daglockers worden op het einde van de dag leeggemaakt.

Afmetingen:

 • Klein: 21,5 cm x 22,9 cm x 45 cm
 • Klein met oplader: 20 cm x 20 cm x 40 cm
 • Groot: 40 cm x 40 cm x 45 cm

Prijzen:

 • Klein: 8 euro/dag
 • Klein: 30 euro/weekend
 • Groot: 10 euro/dag
 • Groot: 35 euro/weekend

Openingsuren:

 • Wo: 15u - 04u
 • Do/ Vrij/ Za/ Zo: 08u – 04u
 • Ma: 08u – 12u

INFO & VERLOREN VOORWERPEN

Vragen over treinuren, signeersessies, het weer, programmawissels …? Ga naar de infostand aan de Main Entrance, waar onze medewerkers je met plezier proberen verder te helpen. Je kan hier meteen ook gevonden voorwerpen binnenbrengen of verloren voorwerpen ophalen. Na het festival kan je voor verloren/gevonden voorwerpen contact opnemen met het politiekantoor van Dessel - pz.balendesselmol.wijkdessel@police.belgium.eu, tel. +32 14 33 37 80.

Diefstal, schade of vermiste personen melden? Identiteitskaart kwijt?
Ga naar de politietoren op GMM - die bevindt zich aan de Main Entrance.

BESCHERM JE OREN

Gehoorschade omdat je te lang naar te luide muziek hebt geluisterd, daar wordt niemand vrolijk van. Daarom: geniet van de muziek maar bescherm je oren. We delen gratis oordoppen uit aan de kiosken op het festivalterrein. Of ga naar de EARPLUG stand aan de Main Entrance, waar je naast gratis oordoppen ook Fit For All oordoppen kan kopen

VEILIGHEID

De veiligheid van alle bezoekers van GMM vinden we belangrijk. Daarom is het niet toegestaan om te crowdsurfen, in bomen en stellingen te klimmen, vuurtjes te stoken en te roken in de tenten. 

Metaaldetectoren
Elke bezoeker die naar het hoofdterrein wil gaan, zal langs de metaaldetectiepoorten passeren. Mogelijk word je gefouilleerd en vragen onze securitymedewerkers om je rugzak te openen voor controle. Je leest hier welke voorwerpen niet toegelaten zijn op het festivalterrein. Tip: laat zoveel mogelijk achter in een locker aan de Main Entrance.

In een noodsituatie
Blijf kalm. Breng jezelf in veiligheid en laat je spullen achter. Indien mogelijk, let ook op je vrienden. Volg de instructies van de securitymedewerkers. Hou de lichtkranten in ’t oog. Niet bellen, wel sms’en.

EERSTE HULP

Heb je medische bijstand nodig? Spreek een Rode Kruis-medewerker aan die op het festivalterrein rondloopt. Of - als het nog lukt - ga zelf naar één van de twee Rode Kruis-hulpposten, op camping Boneyard of op het hoofdterrein.

FAQ FESTIVALPARK