Heen & Weer

De heilige gronden van Graspop Metal Meeting liggen op de Stenehei in Dessel (België). De beste manier om er te geraken, is met de fiets of met het openbaar vervoer. Vanaf donderdag zullen een aantal straten rond het festivalterrein verkeersvrij zijn. Alleen voetgangers, fietsers en voertuigen met het nodige doorlaatbewijs mogen dan nog doorrijden. 

MET DE TREIN - MET DE BUS MET DE FIETS - MET DE AUTO/MOTOMET HET VLIEGTUIG - TRAVEL PACKAGESFAQ HEEN EN WEER

MET DE TREIN

Kom je met de trein? Goed plan! NMBS zet namelijk extra capaciteit in tijdens het festival. Het dichtstbijzijnde station is Mol. Daar staan onze gratis pendelbussen klaar om je naar de festivalweide te vervoeren. Opgepast: Je festivalticket zelf is niet geldig als treinbiljet.

Voor € 10 heen en terug

Ga naar nmbs.be/graspop en koop je GMM-treinbiljet voor slechts € 10. Dit biljet is alleen online te koop vanaf 05/06/2019 en is geldig voor 1 heen- en 1 terugreis in 2de klas van eender welk Belgisch station naar het station Mol. Vertrek je vanuit het station Brussels Airport – Zaventem, dan wordt de Diabolotoeslag (H/T) automatisch toegevoegd.

Je kan de datum van de heen- en terugreis kiezen binnen de periode van donderdag 20 tot en met maandag 24 juni 2019. Vertrek- en aankomsttijden van alle treinen kan je raadplegen op nmbs.be of in de NMBS-app.

Alle info en voorwaarden: nmbs.be/graspop.

Met de Thalys of Eurostar
Reis je met de Thalys of Eurostar naar het festival, stap dan af in Antwerpen-Centraal of Brussel-Zuid. Van daaruit kan je verder doorreizen naar het station van Mol met het GMM-treinbiljet. Opgelet: Het GMM-treinbiljet is niet geldig in de Thalys of Eurostar.

MET DE BUS

 


Gratis pendelbussen
Tijdens het festival rijden verschillende gratis pendelbussen van en naar de festivalwei, vanaf de halte aan het station van Mol en vanaf de Kiss & Ride op de markt in Dessel. 

  • Vanaf de halte aan het station van Mol (van donderdag tot en met zondag tussen 9 uur en 3 uur en maandag tussen 7 uur en 12 uur)
  • Vanaf de Kiss & Ride op de markt in Dessel (van donderdag tot en met zondag 24/24 en maandag tussen 7 uur en 12 uur)

Georganiseerde busreizen
EventTravel vertrekt vanuit meer dan 100 opstapplaatsen in Nederland en België richting Dessel. De bussen vertrekken op donderdag 20 juni en gaan na afloop van jouw Graspop Metal Meeting weekend weer terug op maandag 24 juni. Kijk hier welke opstapplaats in jouw buurt ligt en reserveer snel je zitje op de bus. Ambiance gegarandeerd!

TIP: Is je vriendengroep groot genoeg? Vraag je eigen opstapplaats aan!

Leg je zelf een bus in?
Meld dit vooraf aan graspop@sceltamobility.be. We sturen je een specifieke aanrijroute naar een aparte parkeerzone voor touringcars vlakbij de inkom van de festivalwei.

MET DE FIETS

Naar GMM zonder file? Haal je stalen ros van stal en kom met de fiets! Parkeren kan gratis vlakbij de hoofdinkom van het festival op onze bemande fietsenstalling. Gemakkelijk, groen, gezond … en je krijgt er nog een tof GMM-gadget bovenop! Let op: wildgeparkeerde fietsen worden naar de fietsenstalling gebracht.

Park & Bike

Woon je iets verder en wil je toch de file vermijden? Kies dan voor Park & Bike. Neem je fiets mee in/op de wagen en parkeer op één van de gratis parkings op afstand. Fiets verder via een aangename route en stal je tweewieler in de bemande fietsenstalling vlakbij de hoofdingang. Je kan gratis parkeren op volgende locaties:

MET DE AUTO/MOTO

Kom je met de auto of moto, schakel dan zeker je gps uit vanaf het moment dat je de signalisatieborden FESTIVAL ziet. Afhankelijk van de richting waaruit je komt, loodsen we je naar de best en snelst bereikbare, gratis GMM-parking. Graspop Metal Meeting is makkelijk te bereiken via de snelwegen E34 en E313.

Parkeren
Alle parkings van GMM zijn gratis en liggen op wandelafstand van het festival. Er is geen aparte parking voor moto’s of scooters. Parkeren naast je tent op camping Boneyard is niet toegelaten, ook niet met de moto. Parkeer je langs de weg, dan riskeer je om weggesleept te worden. Overnachten op de parking is niet toegelaten. Kamperen kan gratis op camping Boneyard. Mobilhomes kunnen op een staanplaats op Metal Town staan. Tot slot, laat geen waardevolle spullen achter in je auto. 

Kiss & Ride
Vermijd de festivalfiles en laat je afzetten of weer oppikken met de auto of taxi. Volg de borden KISS & RIDE richting de Markt in Dessel. Daar staan onze gratis pendelbussen klaar om je te vervoeren naar het festival en weer terug, de klok rond. De officiële taxistandplaats van het festival bevindt zich ook op de Markt in Dessel.

Een alternatief is de Kiss & Ride aan het station van Mol. Ook daar stap je gratis op de pendelbus naar het festival. Let wel, deze bussen rijden niet de klok rond. De rijtijden volgen nog.

MET HET VLIEGTUIG

Heel wat luchthavens in België en Nederland liggen op een redelijke afstand van Dessel:

EventExpressBus legt directe busverbindingen in vanuit al deze luchthavens naar het festival. Kijk hier voor stopplaatsen en prijzen. Belangrijk! Zorg dat je terugvlucht ten vroegste maandagnamiddag is, want de bussen naar de luchthavens vertrekken pas in de loop van maandagvoormiddag vanuit Dessel.

Vanuit de Belgische luchthavens kan je de trein naar het station van Mol nemen, waar gratis pendelbussen je naar het festival brengen. In Brussels Airport (BRU) bevindt het treinstation zich op niveau -1 van de luchthaventerminal. In Brussels South Airport (CRL) neem je eerst buslijn A naar het station Charleroi-Sud. Alle info over de dienstregeling en online verkoop van de GMM treinbiljetten vind je op nmbs.be/graspop.

TRAVEL PACKAGES

From the UK
ARGON EVENTS offers a range of travel packages to GMM with or without hotel, accommodation and festival ticket. More than 50 local coach departure points including Birmingham, Bristol, Brighton, Dover, Glasgow, Heathrow, Liverpool, Manchester, Newcastle, Reading, Sheffield, Southampton and York.

From Spain
METALTRIP specialises in rock concert and festival travel packages around Europe. They offer packages with direct flights and airport transfer from Madrid and Barcelona to GMM.

From Scandinavia
FESTIVALBUSSEN organises coach travel from Sweden, Norway and Denmark to GMM.

From Israel
ON.TOUR, a music tourism pioneer from Israel, is bringing fans to Graspop Metal Meeting. The typical On.Tour festival experience includes flights, transport, accommodation and festival tickets.

From Central and South America
I WAS THERE offers travel packages from as far away as South America. Travelling from Brazil? AMPLITUR is our official partner in the land of samba… and metal. If you are coming from Costa Rica, KOSTAROCKTOURS will make sure that you will find the way to the holy GMM Fields.

From Ukraine
MUSIC GURU
offers tours to the hottest rock and metal festivals in Europe! They offer individual and group tours, comfortable transport or flight and guided tours.

FAQ HEEN & WEER