Heen & Weer

De heilige gronden van Graspop Metal Meeting liggen op de Stenehei in Dessel (België). De beste manier om er te geraken, is met de fiets of met het openbaar vervoer. Vanaf woensdag zullen een aantal straten rond het festivalterrein verkeersvrij zijn. Alleen voetgangers, fietsers en voertuigen met het nodige doorlaatbewijs mogen dan nog doorrijden. 

MET DE TREIN - MET DE BUS MET DE FIETS - MET DE AUTO/MOTOMET HET VLIEGTUIG - TRAVEL PACKAGESFAQ HEEN EN WEER

MET DE TREIN

Onze festivalgangers zullen geen hinder ondervinden van de aangekondigde nationale vakbondsactie op 20 Juni. Treinen zullen rijden zoals gepland.

Kom je met de trein? Goed plan! NMBS zet namelijk extra capaciteit in tijdens het festival. Het dichtstbijzijnde station is Mol. Daar staan onze gratis pendelbussen klaar om je naar de festivalweide te vervoeren. Opgepast: Je festivalticket zelf is niet geldig als treinticket.

NIEUW: H/T tegen halve prijs
Ga naar nmbs.be/graspop en koop je Treinticket Graspop Metal Meeting met de NMBS-code op je festivalticket. Dit treinticket is alleen online te koop vanaf 18/05/2022 – 10u. en is geldig voor 1 heen- en 1 terugreis in 2de klas tegen halve prijs van eender welk Belgisch station naar station MOL. Logeer je in Devil's Lake, neem dan de trein tot station LOMMEL.

Je kan de datum van de heen- en terugreis kiezen binnen de periode van woensdag 15 tot en met maandag 20 juni 2022. Vertrek- en aankomsttijden van alle treinen kan je raadplegen op nmbs.be of in de NMBS-app.

Vertrek je vanuit het station Brussels Airport - Zaventem, dan moet je nog 2 Biljetten Diabolotoeslag kopen: 1 voor je heen- en 1 voor je terugreis. Festivalbezoekers uit het buitenland kunnen hun Treinticket GMM combineren met een vervoerbewijs dat geldig is tot de Belgische grens. Van daar is het treinticket geldig naar het station Mol of Lommel.

Alle info en voorwaarden: nmbs.be/graspop.

Met de Thalys of Eurostar
Reis je met de Thalys of Eurostar naar het festival, stap dan af in Antwerpen-Centraal of Brussel-Zuid. Van daaruit kan je verder doorreizen naar het station van Mol of Lommel met het Treinticket GMM. Opgelet: Het Treinticket GMM is niet geldig in de Thalys of Eurostar.

MET DE BUS

 


Gratis pendelbussen
Tijdens het festival rijden verschillende gratis pendelbussen van en naar de festivalwei, vanaf de halte aan het station van Mol. 

 • Woensdag: 13u30 – 22u30
 • Donderdag: 7u30 – 02u30
 • VRIJ/ZA/ZO: 7u30 – 02u30
 • Maandag: 7u30 – 13u00

Betalende shuttles
Woon je ver van een treinstation of is je reistijd erg lang met de trein? Niet getreurd! Laat je auto alsnog staan en neem een van de betalende shuttles. Deze comfortabele reisbussen brengen je in ware VIP-stijl naar het festival.  Er zijn 3 soorten betalende shuttles:

ENKELE TICKETS

De Airport shuttles brengen je van de luchthavens Brussels Airport, Charleroi Airport en Eindhoven Airport naar het festival. Zondagavond en maandag na het festival kan je meteen een shuttle terug nemen richting de luchthavens. Hiervoor dien je een apart ticket te boeken.

De Camping shuttles brengen je vanuit 13 locaties richting Graspop Metal Meeting. Je kan hierbij ook op maandag een apart ticket kopen om huiswaarts te keren.

LET OP! Deze shuttles brengen je op woensdag 15 en 16 juni naar Dessel en rijden pas terug op maandag 20 juni.

Boek je shuttletickets hier:

TICKETS HEEN EN TERUG:

De Festival shuttles pikken je op maar liefst 33 locaties op verspreid over heel België. Deze shuttletickets zorgen er voor dat je om 11u30 reeds aan het rocken bent op GMM en brengen je na afloop om 02u00 terug naar huis. Ticketprijzen (heen en terug) starten al vanaf 20 EUR. Laat je  dus zorgeloos rijden naar GMM.

Leg je zelf een bus in?
Meld dit HIER vooraf aan. We sturen je een specifieke aanrijroute naar een aparte parkeerzone voor touringcars vlakbij de inkom van de festivalwei.

MET DE FIETS

Naar GMM zonder file? Haal je stalen ros van stal en kom met de fiets! Parkeren kan gratis vlakbij de hoofdinkom van het festival op onze bemande fietsenstalling. Gemakkelijk, groen, gezond … en je krijgt er nog een GMM ecocoin bovenop! Let op: wildgeparkeerde fietsen worden naar de fietsenstalling gebracht. Navigeer hier naar de fietsenstalling.

Park & Bike

Woon je iets verder en wil je toch de file vermijden? Kies dan voor Park & Bike. Neem je fiets mee in/op de wagen en parkeer op één van de gratis parkings op afstand. Fiets verder via een aangename route en stal je tweewieler in de bemande fietsenstalling vlakbij de hoofdingang. Navigeer hier naar de fietsenstalling.

 • Park & Bike - WEST: Duineneind, Kasterlee (KSK Kasterlee). 8 km. Navigeer hier.
 • Park & Bike - EAST: Meiplein, Witgoor (Dessel). 7 km. Navigeer hier.

MET DE AUTO/MOTO

Kom je met de auto of moto, schakel dan zeker je gps uit zodra je de signalisatieborden FESTIVAL ziet. Afhankelijk van de richting waaruit je komt, loodsen we je naar de best en snelst bereikbare GMM-parking. Graspop Metal Meeting is makkelijk te bereiken via de snelwegen E34 en E313.

Kiss & Ride
Vermijd de festivalfiles en laat je afzetten of weer oppikken met de auto of taxi. Volg de borden KISS & RIDE. Navigeer hier via Google Maps of Waze.

Vanaf die zone is het 2 km stappen tot aan het festival. De officiële taxistandplaats van het festival bevindt zich ook op deze locatie.

Parkeren
Alle parkings van GMM zijn vanaf dit jaar betalend en liggen op wandelafstand van het festival. Er is geen aparte parking voor moto’s of scooters. Parkeren naast je tent op camping Boneyard is niet toegelaten, ook niet met de moto. Parkeer je langs de weg, dan riskeer je om weggesleept te worden. Overnachten op de parking is niet toegestaan. Kamperen kan gratis op camping Boneyard. Mobilhomes kunnen op een staanplaats op Metal Town staan. Tot slot, laat geen waardevolle spullen achter in je auto.

Heb je een accommodatieticket voor een staanplaats op Camping Metal Town, een festihut op Camping Inferno of een VIP-ticket, dan heb je reeds de kans gekregen om een gratis parkingticket te reserveren bij de aankoop van je tickets.

Kostprijs parking:

 • Voorverkoop online vanaf 18/05/2022: € 15 per auto. KOOP HIER JE PARKING TICKET.
 • Ter plaatse (enkel bank- en kredietkaart, cash wordt NIET aanvaard): € 20 per auto
 • Opgelet: verlaat je de parking dan betaal je opnieuw bij het oprijden

Openingsuren parkings:

 • Woensdag 14.00 uur gaan enkel de parkings open voor Combi Plus tickets.
 • Alle andere dagen zijn de parkings open vanaf 8.00 uur.

Parking Inferno:

Deze parking is enkel toegankelijk met een geldig Inferno parkingticket voor mensen die een festihut of huurtent geboekt hebben.

Per festihut mag één voertuig gratis parkeren op Parking Inferno. Vraag je parkingvoucher aan bij de bestelling van je festihut. De vouchers worden verstuurd kort voor het festival.

Wie een huurtent gereserveerd heeft, kan een parkingvoucher kopen: in voorverkoop € 15 per auto, ter plaatse € 20 per auto.

Openingsuren Parking Inferno:

 • Op woensdag 12.00 uur enkel voor huurtenten met Combi Plus ticket
 • Alle andere dagen zijn de parkings open vanaf 8.00 uur.

Parking INTER (personen met een handicap):

De parking is volledig volzet.

Personen met een handicap parkeren op een voorbehouden stuk van Parking Inferno, de parking die het dichtst bij de hoofdingang ligt. Toegang tot deze parking vraag je vooraf aan via het aanvraagformulier. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, dus dien zeker op tijd je aanvraag in. Dit jaar zijn alle parkeerplaatsen betalend, ook die voor personen met een handicap. We laten na aanvraag weten hoe die tickets aangekocht kunnen worden. Vrijwilligers van Inter zullen je op deze parking verwelkomen en indien nodig begeleiden naar de ingang van het festival of de Inter-camping.

VIP Parking:

Je vraagt je VIP-parkingticket aan bij de aankoop van je VIP festivalticket.

Heb je een VIP-festivalticket en slaap je op Camping Boneyard? Parkeer dan NIET op de VIP-parking maar op een van de reguliere parkings. De reguliere parkings zijn dichter gelegen bij Camping Boneyard. VIP-parking tickets daarentegen zijn geldig op alle parkings.

Openingsuren VIP Parking:

 • Op woensdag gesloten!
 • Alle andere dagen is de parking open vanaf 10u00.

MET HET VLIEGTUIG

Heel wat luchthavens in België en Nederland liggen op een redelijke afstand van Dessel:

Vanuit de Belgische luchthavens kan je de trein naar het station van Mol nemen, waar gratis pendelbussen je naar het festival brengen. In Brussels Airport (BRU) bevindt het treinstation zich op niveau -1 van de luchthaventerminal. In Brussels South Airport (CRL) neem je eerst buslijn A naar het station Charleroi-Sud. Alle info over de dienstregeling en online verkoop van de Treintickets GMM vind je op nmbs.be/graspop.

TRAVEL PACKAGES

From the UK
ARGON EVENTS offers a range of travel packages to GMM with or without hotel, accommodation and festival ticket. More than 50 local coach departure points including Birmingham, Bristol, Brighton, Dover, Glasgow, Heathrow, Liverpool, Manchester, Newcastle, Reading, Sheffield, Southampton and York.

From Spain
METALTRIP specialises in rock concert and festival travel packages around Europe. They offer packages with direct flights and airport transfer from Madrid and Barcelona to GMM.

From Scandinavia
FESTIVALBUSSEN organises coach travel from Sweden, Norway and Denmark to GMM.

From Israel
ON.TOUR, a music tourism pioneer from Israel, is bringing fans to Graspop Metal Meeting. The typical On.Tour festival experience includes flights, transport, accommodation and festival tickets.

From Central and South America
I WAS THERE offers travel packages from as far away as South America. Travelling from Brazil? AMPLITUR is our official partner in the land of samba… and metal.

FAQ HEEN & WEER