• 17-18-19-20 juni 2021
  • Dessel, België

11 nieuwe namen en start ticketverkoop voor Graspop Metal Meeting 2021

De organisatie van Graspop Metal Meeting werkt hard om de affiche van de 25ste XL-editie verder vorm te geven. Vandaag worden 11 nieuwe namen toegevoegd aan de affiche. Onder meer A Day To Remember en Megadeth zullen van donderdag 17 tot en met zondag 20 juni hun beste beentje voorzetten in Dessel.

Nadat in 2020 zo goed als alle muzikale activiteiten in het water zijn gevallen, popelen de bands om volgend jaar opnieuw live aan het werk te gaan. Ook het publiek kijkt er ontzettend naar uit om concerten van hun favoriete artiesten mee te pikken. GMM heeft die boodschap uitstekend begrepen en stelt alles in het werk om van de zilveren verjaardagseditie alsnog een absolute én veilige topper te maken.

Op donderdag hebben Amaranthe, Creeper en Suicidal Tendencies hun komst bevestigd.

Op vrijdag vervoegen Perturbator en The Pretty Reckless de affiche, op zaterdag verwelkomen we opnieuw enkele prominente namen zoals Ihsahn, Monster Magnet en het bijzonder succesvolle A Day To Remember. De band uit Florida, USA imponeert keer op keer met een ongewone, maar beklijvende mix van punkrock en metalcore. ‘You're Welcome’ is de titel van de jongste plaat die in 2020 moest verschijnen toen corona roet in het eten gooide. Maar dat het opnieuw een frisse knaller wordt, staat volgens de band vast.

Nieuwe naam op zondag is Megadeth, prominent lid van de Big Four en altijd in voor een denderend feestje op het podium. Meestercomponist en bandleider Dave Mustaine slaagt er nu al bijna 40 jaar in om het metalpubliek in te pakken met snedige songs en sublieme riffs. Ook in 2021 zal dat niet anders zijn. En daar blijft het niet bij op de slotdag van de 25ste editie van GMM. Ook het Amerikaanse Spiritbox komt langs, samen met het Belgische Bütcher, dat op zijn beurt vast van plan is de oorlogsmachine over de Desselse weide te laten denderen.

Na de omruilperiode zijn een aantal tickets voor de komende 25ste editie vrijgekomen. Wie nog geen ticket voor 2021 heeft kunnen bemachtigen, kan zich maar beter klaarhouden. Vanaf maandag 26 oktober 2020 om 10.00 uur start de nieuwe voorverkoop. Meer info vind je hier.

De 114 reeds bevestige bands vind je hier.