METAL DOME: Zaterdag Stoner, Alternative and Sludge Dag!

De dag begon met Toseland die, na een onheilspellende intro, een no nonsense hardrockset speelden. Misschien haalden ze geen volle tent, maar er waren toch meer dan voldoende devil’s horns aanwezig! Next on was Baroness, die zowel op plaat als live steeds de hoge verwachtingen van hun fans inlossen en dat was deze namiddag in de Metal Dome niet anders. Zij slagen er in om heavy nummers in a fluwelen jasje te steken tot ze klinken als lieve rockdeuntjes. Dit gebeurde ook bij de minder bekende band Coheed & Cambria waarvan hun geniale mix van heavy metal, rock, emo en nog honderd andere gitaarvarianten, van deze band een uniek iets maken in de muziekwereld.

Baroness
Baroness

Red Fang is niet echt de allerbekendste naam op de GMM affiche dit jaar, maar zonder twijfel dé band die de perfecte belichaming is van de rock-‘n-rollattitude. Ze beschrijven zichzelf als een Amerikaanse ‘stonerband’, maar in werkelijkheid zijn ze véél meer dan dat. Ze bezorgden ons bloedstollende riffs, gedreven basgitaarwerk en een drummer om ‘U’ tegen te zeggen. Wie niet aanwezig was, heeft iets gemist!

Red Fang
Red Fang

Clutch daarentegen kon vanaf de eerste moment de zaal vullen. De stoner rock band liet door hun super strakke performance de temperaturen in de Metal Dome hoog oplopen. En ook Monster Magnet wist wel weg met het publiek. Of het nu een strategische zet was of niet, na de intro met een naakte en verleidelijke vrouw op de achtergrond, had de band een volle tent. Ze brachten een monsterlijke stoner rock set die de fans meer dan tevreden stelde en een heleboel andere Graspopzieltjes op magnetische wijze wist te overtuigen.

Clutch
Clutch

Afsluiter vandaag was de Amerikaanse alternatieve band Helmet, die vooral in het begin van de jaren ’90 populair was. Vandaag brachten ze zowel nieuw materiaal als hits van hun eerste albums, maar daar konden ze het publiek niet echt mee omver blazen. Toch genoten de mensen van de repetitieve riffs en screams die meer in de richting van hardcore en noise rock gingen.

Helmet
Helmet

 

Deel deze pagina