Mobiliteit & Praktische updates

19 jun

UPDATE: 21/06/2024 - 18:00

Delen campings Graspop Metal Meeting onder water: noodopvang voor getroffen kampeerders

Door de hevige regenval zijn een aantal zones op campings van Graspop Metal Meeting onder water gelopen. Organisatie en lokaal bestuur voorzien, samen met alle hulpdiensten, noodopvang voor getroffenen.

Het betreft voornamelijk campings Boneyard en Inferno. De organisatie voorziet opvanggelegenheid in nabijgelegen accommodaties waar mensen zich kunnen opwarmen.  

Kampeerders die getroffen zijn (onderkoeld, natte spullen, ondergelopen tenten) kunnen zich aanmelden bij de infostand van de organisatie (aan de hoofdingang). 

Geen overnachtingsmogelijkheden voor nieuwe bezoekers

Bezoekers die de komende dagen nog afzakken naar Dessel kunnen niet blijven overnachten op de camping. Zij worden verzocht terug huiswaarts te keren na het festival of elders overnachting te voorzien. 

De hevige regen verhindert alvast niet dat het festival gewoon doorgaat. De nodige maatregelen worden getroffen opdat de festivalweide de vele regen zou aankunnen.

______________________________________________________

UPDATE: 19/06/2024 - 15:00

PARKINGS BLIJVEN HET HELE FESTIVALWEEKEND GESLOTEN - DAGBEZOEKERS WORDEN GEVRAAGD OM NIET TE BLIJVEN KAMPEREN OP DE BONEYARD.

De parkings hebben het hard te verduren onder het natte weer. De parkeerterreinen rondom het festivalpark blijven dan ook het hele festivalweekend gesloten. Hieronder volgen de alternatieven om het festival vlot te bereiken.

Ook camping Boneyard draagt de gevolgen van de harde regenval waardoor we een deel van de camping niet kunnen openen. We raden dagbezoekers aan om niet te blijven overnachten op deze camping en ’s avonds huiswaarts te trekken.

De programmatie van de andere festivaldagen komt niet in het gedrang. De festivalweide ligt er goed bij. De organisatie van Graspop Metal Meeting is alvast klaar om 4 dagen lang alles te geven! Wij danken iedereen voor hun begrip in deze onvoorspelbare situatie. 

Stay metal, stay safe & take care!

KISS & RIDE 
Laat je afzetten op de KISS & RIDE aan het station in Mol. Vanaf het station kan je de gratis shuttlebus rechtstreeks naar het festival nemen. Deze shuttles rijden op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 08u tot 02u30. Op maandag van 7u30 tot 13u. Navigeer naar de KISS & RIDE zone via Google Maps of Waze.

PARK & BIKE 
Wie kan, brengt best de fiets mee. Met de fiets is het festival heel makkelijk te bereiken. De bewaakte fietsenparkings liggen op 100 m van de hoofdingang en zijn gratis. Je wagen gratis parkeren kan op deze locaties:

  • Park & Bike - WEST: Duineneind, Kasterlee (KSK Kasterlee). 8 km. Navigeer hier.
  • Park & Bike - EAST: Meiplein, Witgoor (Dessel). 7 km. Navigeer hier.
  • Park & Bike - ZILVERMEER: Zilvermeer, Mol. 10km. Navigeer hier.

PARK & TRAIN
Wie van ver komt, raden we aan om te parkeren aan een treinstation op de treinlijnen naar Mol station en met de trein naar het festival te komen. Vanuit het station in Mol rijden er gratis shuttlebussen naar het festivalpark: op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 08u tot 02u30. Op maandag van 7u30 tot 13u.

Vertrek- en aankomsttijden van alle treinen kan je raadplegen op nmbs.be of in de NMBS-app.

Nog geen treinticket? Surf naar www.nmbs.be/graspop, geef de code op je ticket in en bespaar 50% op je treinticket! 

MET DE AUTO
Festivalgangers die toch met de wagen komen, worden omgeleid naar verder gelegen parkeergelegenheden. Houd in dit geval rekening met een langere reistijd.

  • Dagbezoekers worden omgeleid naar parking WITGOOR-MEIPLEIN op enkele kilometers van het festival. Gratis shuttlebussen zorgen voor een vlotte verbinding tussen deze parkings en de festivalweide. Deze bussen rijden op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10u30 tot 02u30. Op maandag rijden er shuttles naar parking WITGOOR - MEIPLEIN tussen 6:30 & 13:00u.
     
  • Voor bezoekers die op de Boneyard blijven overnachten kunnen wij helaas geen parkeergelegenheid in de buurt aanbieden. Wij raden kampeerders dan ook ten zeerste aan om gebruik te maken van de PARK & TRAIN, PARK & BIKE of KISS & RIDE.

Terugbetaling ongebruikte parkingtickets
Was je eerst van plan om met de auto te komen, maar beslis je nu toch om deze thuis te laten? Dan zijn we je niet alleen eeuwig dankbaar, maar wordt je reeds aangekochte parkingticket ook automatisch terugbetaald na het festival!

Delen
Vorige GMM24 merch presale! Volgende Terug naar huis