Cashless

Graspop Metal Meeting is ook dit jaar Cashless. Geen fysieke munten, maar Skullies (onze digitale munt) op de tag aan jouw festivalbandje of op een Cashless Card.  Met deze Skullies betaal je voor eten en drinken op het festivalterrein, op de campings Boneyard en Inferno, en in Metal Town.

1 Skully kost 3,50 euro. In voorverkoop krijg je 1 Free Skully gratis per aankoop van 20 Skullies. De voorverkoop loopt van woensdag 17 april tot en met woensdag 12 juni. Free Skullies zijn tijdens het festival overal bruikbaar, worden als eerste gebruikt wanneer je iets aankoopt maar zijn na het festival niet-refundable.

Vanaf 17 april kan je HIER een account aanmaken. Om je ticket te kunnen koppelen heb je de 9 tekens onder de QR-code onderaan op je ticket nodig. (9 tekens tussen * * ; opgepast een spatie kan ook een teken zijn).

LET OP: Een account wordt gelinkt aan een ticket. Als je je ticket verkoopt, geef je de koper dus ook toegang tot je account én tot je aangekochte Skullies.

Skullies opladen kan op verschillende manieren: 

  • Via je Cashless-account
  • Via de GMM app
  • Door het scannen van de QR-code op de tag op je festivalbandje of op de Cashless Card.
  • Aan de automaten op het festivalterrein, camping Boneyard, Inferno en Metal Town
  • Aan de kassa’s op het festivalterrein  

Checken hoeveel Skullies je nog hebt? Ook dat kan via je account, in de GMM-app en aan elk Cashless toestel. Na elke transactie toont de (bar-)medewerker het resterende aantal Skullies op je tag of Cashless Card.

EEN POT LEGGEN?

Samen met je vrienden een ‘pot’ leggen? Een Cashless Card is de oplossing. Aan de bemande kassa’s kan je een Cashless Card halen waarop jij en je vrienden samen Skullies kunnen opladen. Deze kaart kan je koppelen aan één online account en zo het saldo checken, of Skullies opladen.

Let op: Skullies kunnen niet overgezet worden op een andere tag of Cashless Card.

refund

Heb je na het festival nog Skullies* over? Dan worden die terugbetaald! 

Na het festival kan je een refundformulier invullen en zo de resterende Skullies terugbetaald krijgen.Voor elke refund wordt een administratieve kost van 1 Skully (€ 3,50) aangerekend.

De refundperiode loopt van donderdag 27 juni tot en met donderdag 11 juli. Na die datum is het niet meer mogelijk een refund aan te vragen.  De refunds gebeuren ten laatste op 1 augustus 2024.

*Enkel aangekochte Skullies zijn refundable.

HOE WERKT HET?

FAQ

Cashless? Is dat wel veilig?

Ja. Je festivalbandje of Cashless Card wordt beschermd door een veilige encryptie die het onmogelijk maakt om het geld of info te kopiëren of te stelen.

Ik maakte vorig jaar een account aan, kan ik datzelfde account gebruiken voor volgende editie?

Ja, je kan inloggen met je gegevens van vorig jaar. Je koppelt voor de komende editie de code op je nieuwe festivalticket. 

Zijn Skullies van dit jaar nog bruikbaar voor de volgende editie?

Nee. Skullies zijn editiegebonden. De Skullies van 2023 zijn niet geldig in 2024, de Skullies van 2024 zijn niet bruikbaar in 2025. Je kan wel een refund krijgen als je nog Skullies over hebt na het festival.

Waar krijg ik mijn festivalbandje? Waar kan ik een Cashless Card krijgen?

Je festivalbandje krijg je in ruil voor je festivalticket. Dat kan aan de Main Entrance, op elke camping of aan de VIP Entrance. De Cashless Card kan je verkrijgen aan de bemande kassa’s. Die vind je op het festivalterrein, op Metal Plaza en op Camping Boneyard.

Kan ik overal betalen met Skullies?

Aan de togen, eetstanden, foodtrucks, campingshops en badhuizen op Camping Boneyard kan je betalen met de Skullies die op je festivaltag of je Cashless Cards staan. Aan de Merchandisestanden, de kiosken, de Festival Fair of de Metal Market kan je enkel met bankkaart of cash betalen.

Wat als ik mijn festivalbandje verlies?

 Je festivalbandje verliezen is net zoals je portemonnee of je ticket verliezen. 
Doe je festivalbandje dus goed om je pols. 
Je bandje kwijt of gestolen? Ga naar de Cashless Helpdesk aan de Festival Entrance. Zij helpen je graag verder. Heb je een account aangemaakt, dan kan ons team de resterende Skullies van je account recupereren.

Hoe kan ik een account aanmaken?

Dat kan vanaf 15 april. Vóór het festival voer je daarvoor je ticketnummer in. Tijdens het festival gebruik je de code op de achterkant van je festivaltag. 

Problemen tijdens het festival?

Ons Cashless team is altijd in de buurt: 

  • Medewerkers helpen je graag verder aan de automaten (je herkent hen aan hun blauwe hesje)
  • Aan de bemande kassa’s vind je een infopunt waar je met vragen terecht kan: op het festivalterrein, op Metal Plaza of op Camping Boneyard.
  • De Cashless Helpdesk vind je naast de Festival Entrance.
Problemen voor of na het festival?

Voor en na het festival kan je met al je vragen/opmerkingen terecht op cashless@graspop.com

Saldo checken?

Je kan op verschillende manieren controleren hoeveel Skullies nog op je festivalbandje of Cashless Card staan.

  • Dat kan online via je Cashless account, via de GMM-app of op het festival aan eender welke betaal- of oplaadkassa. Je saldo verschijnt meteen op het display.
  • Na een transactie wordt het resterende aantal Skullies getoond, zo kan je ook controleren of er niet te veel (of te weinig) werd aangerekend.
Kan ik 2 festivalbandjes linken aan 1 account?

Binnen één account is het mogelijk om meerdere 'Wallets' te creëren; aan elke Wallet kan slechts één tag of Cashless Card worden gekoppeld. Elke Wallet dient afzonderlijk te worden opgeladen met zijn eigen Skullies.

Kan ik mijn Cashless Card van vorige editie gebruiken tijdens de volgende editie?

Nee dat kan niet, Cashless Cards zijn editiegebonden.

Welke persoonlijke gegevens staan op de tag op mijn polsbandje?

Op de tag van je festivalbandje worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen en de tag is niet gekoppeld aan je persoonlijke gegevens. Dat blijft ook zo wanneer je Skullies offline oplaadt (aan de kassa’s en automaten op het festivalterrein). Als je beslist om de tag te koppelen aan een online account, dan worden bepaalde gegevens, zoals je e-mailadres, opgeslagen om de transacties tot stand te kunnen brengen.

Ik wil mijn ticket doorverkopen, maar heb al Skullies opgeladen, wat nu?

Een account wordt gelinkt aan een ticket, wanneer je je ticket doorverkoopt, verkoop je de toegang tot je account dus mee door. Het doorverkopen van je ticket heeft dus gevolgen voor je aangekochte Skullies. Meer info contacteer cashless@graspop.com.

Wat kosten eten en drank op GMM? Dan kan ik inschatten hoeveel Skullies ik op voorhand wil aankopen.

Onze volledige prijslijst is in de maak. Een eerste lijstje voor drank en eten is hier beschikbaar. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld. 

Waarom wordt er een refundfee gevraagd?

De refundfee bedraagt 1 Skully (=3,50 euro). Elke terugbetaling wordt gecheckt, dat vraagt handling. Deze en andere servicegebonden kosten, zijn in de refundfee verrekend.

Wie alle Skullies op zijn/haar bandje of kaart opgebruikt hoeft hier natuurlijk geen gebruik van te maken. 

Tip : Het is best eenvoudig om je festival af te sluiten met je saldo op 0 waardoor je geen refund moet aanvragen. Stel: je hebt nog 0,3 Skully beschikbaar. Via de QR Code, app of kassa kan je 0,7 Skully bijkopen. Met 1 Skully kan je dan bijvoorbeeld een drankje aankopen. Zo simpel kan het zijn!