Toegankelijkheid

Samen met Inter zorgt Graspop Metal Meeting voor een toegankelijk festival.

Wens je gebruik te maken van de aangepaste voorzieningen?  Koop dan je reguliere GMM-tickets en meld je daarna zo snel als mogelijk (en zeker voor 31 mei 2024) aan bij Inter. Na verwerking van je aanvraag en het doorsturen van een bewijsdocument van je handicap, ontvang je van Inter een bevestiging en verdere instructies.

op de parking

Personen met een beperking parkeren op een apart stuk parking dat het dichtst bij de hoofdingang ligt. Toegang tot deze parking vraag je vooraf aan via het aanvraagformulier. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, dus dien zeker op tijd je aanvraag in. Alle parkeerplaatsen zijn betalend, ook die voor personen met een handicap. Na goedkeuring van je aanvraag, krijg je een maand voor het festival de info voor de aankoop van deze parkingtickets.

op het festivalterrein

Er is een toegankelijk loket aan de Main Entrance (hoofdingang) van het festival voor personen met een beperking waar festivaltickets omgewisseld kunnen worden voor een festivalbandje.

Tijdens het festival kun je een beroep doen op de Inter-assistenten. Je herkent ze aan hun Inter-hesje en vindt ze aan de hoofdingang, de verhoogde platformen en de Intercamping. Deze assistentie kan concreet inhouden: het opzetten van een tentje op de Intercamping, assistentie bij het gebruik van het toilet, bij verplaatsing, bij het eten… Aarzel niet om een Inter-assistent aan te spreken wanneer je hulp kunt gebruiken.

Aan de Main Stages, Jupiler Stage (nieuw!) en in de Marquee staan verhoogde platformen opgesteld voor rolstoelgebruikers en personen met een handicap. Eén begeleider mag mee op het verhoog en er worden stoelen voor hen voorzien. De vrijwilligers van Inter houden er samen met de GMM Crew een oogje in het zeil.

Alle bars, kassa-units en tenten zijn uitgerust met hellende vlakken. Het terrein is vlak en goed toegankelijk

Assistentie- en blindengeleidehonden mogen mee de festivalweide op.

Voor klapstoeltjes, toegeklapt langer dan 55 cm, dien je vooraf een aanvraag in via het aanvraagformulier van Inter. Klapstoeltjes kleiner dan 55 cm mogen zo mee het terrein op, die hoef je niet vooraf aan te vragen.

Alle sanitaire blokken zijn toegankelijk en hebben een aangepast toilet voor personen met een beperking.

Er zijn geen Inter-voorzieningen voor zwangere vrouwen. Vrouwen die borstvoeding geven en willen kolven, kunnen dit in de hulpposten van het Rode Kruis op het festivalterrein of camping. Je kunt er meteen ook de melk koel bewaren.

de inter-camping

Er is een aparte Inter-camping, aan de Kastelsedijk, voorbehouden voor personen met een beperking. Dit is een deel van camping INFERNO (en dus niet meer van de grote camping BONEYARD). In deze zone zijn aangepaste douches, wastafels en toiletten voorzien. In de verzorgingstent staat een tillift, verzorgingsbed, koelkast voor het bewaren van medicijnen en is er elektriciteit ter beschikking. Je kunt er ’s nachts ook je rolstoel achterlaten of opladen. Overnachten kan er met maximaal 4 vrienden in maximaal 3 kleine tenten.

Deze Inter-camping opent op woensdag 19/06/2024 om 15h00 voor combitickethouders.

Let op: ook hier is het aantal plaatsen beperkt, dus dien tijdig je aanvraag in via het aanvraagformulier. Vol is vol. Zonder geldig festivalbandje krijg je geen toegang tot de Inter-camping. Je hoeft geen camping INFERNO-camping ticket te kopen. De Inter-camping is in je combiticket inbegrepen. 

op camping metal town

Metal Town ligt een eind van het festivalterrein. Er is een shuttlebusje voor bezoekers met een beperking tussen het festivalterrein en deze camping. In het badhuis op Metal Town zijn een aangepaste douche en toilet voorzien. De publieke gedeeltes van de camping zijn toegankelijk maar er is ter plaatse geen assistentie van Inter-medewerkers.

speciale voeding & medicijnen

Bezoekers die om gezondheidsredenen speciale voedingsvoorschriften moeten volgen, mogen hun eigen eten (let wel, niet verpakt in hard materiaal) en/of medicatie (let wel, verpakt in de originele verpakking) meebrengen op het festivalterrein. Je hoeft dit vooraf NIET te melden via het Inter-aanvraagformulier. Neem wel een doktersverklaring mee. Zo weten onze securitymensen meteen waarom je die pillen of injectienaalden op zak hebt en vermijd je vervelende discussies. Bij de hulpposten van het Rode Kruis kun je je medicijnen koel bewaren.