Toegankelijkheid

Samen met Inter probeert Graspop Metal Meeting om zoveel mogelijk drempels op het festival weg te werken voor mensen met een beperking. Op het festivalterrein, maar ook op de ADL-camping en parking is begeleiding en/of aangepaste infrastructuur voorzien. Wens je gebruik te maken van de aangepaste voorzieningen?  Meld je dan voor 1 juni 2019 aan bij Inter. Na goedkeuring van je aanvraag ontvang je van Inter een bevestiging met verdere instructies. 

TOEGANKELIJKHEID OP DE PARKING - OP HET FESTIVALTEREIN - CAMPING BONEYARD - CAMPING SKULLOTELCAMPING METAL TOWN - SPECIALE VOEDING & MEDICIJNEN

OP DE PARKING

De parking is VOLZET.

Personen met een beperking parkeren op een apart stuk parking dat het dichtst bij de hoofdingang ligt. Toegang tot deze parking vraag je vooraf aan via het aanvraagformulier. Het aantal plaatsen is beperkt, dus dien zeker op tijd je aanvraag in bij Inter. Vrijwilligers van Inter zullen je op deze parking ook opvangen en indien nodig begeleiden naar de ingang van het festival.

OP HET FESTIVALTERREIN

Er is een apart loket aan de hoofdingang voor personen met een beperking waar festivaltickets omgewisseld kunnen worden voor een festivalbandje. Er is ook een aparte doorgang voorzien naar de festivalwei, één begeleider mag mee. Tijdens het festival kan je een beroep doen op de Inter-assistenten. Je herkent ze aan hun Inter-hesje en vindt ze aan de hoofdingang, verhoogde platformen en aan de ADL-zone op camping Boneyard. Aan de Main Stages en in de Marquee staan verhoogde platformen opgesteld voor rolstoelgebruikers en personen die minder goed ter been zijn. Slechts één begeleider mag mee het verhoog op, zodat zoveel mogelijk mensen met een beperking hiervan gebruik kunnen maken. De vrijwilligers van Inter houden er samen met de GMM Safety Crew een oogje in het zeil. Assistentie- en blindengeleidehonden mogen mee de festivalweide op. Voor klapstoeltjes hoger dan 55 cm dien je vooraf een aanvraag in via het aanvraagformulier van Inter. Klapstoeltjes lager dan 55 cm mogen zo mee het terrein op. Alle sanitaire blokken hebben een aangepast toilet voor personen met een beperking.

Er zijn geen Inter-voorzieningen voor zwangere vrouwen. Vrouwen die borstvoeding geven en willen kolven, kunnen dit in de hulpposten van het Rode Kruis op het festivalterrein of op camping Boneyard. Je kan er meteen ook de melk koel bewaren.

DE Genereuzen

De Genereuzen is een vzw binnen Hart voor Handicap die ijvert voor een inclusieve wereld. Via De Genereuzen kan je in teams van muziekliefhebbers met en zonder beperking naar Graspop Metal Meeting. Maar er is nog meer! Ontdek het aanbod op www.degenereuzen.be en schrijf je snel in!

OP CAMPING BONEYARD

De ADL camping is volledig VOLZET.

Vooraan op camping Boneyard is een ADL kampeerzone voorbehouden voor personen met een beperking. In deze zone zijn aangepaste douches, wastafels en toiletten voorzien. In de verzorgingstent staat een tillift en verzorgingsbed ter beschikking. Je kan er ’s nachts ook je rolwagen achterlaten en opladen. Overnachten kan met max.
4 begeleiders (in max. 3 kleine tenten). Let op: ook hier is het aantal plaatsen beperkt, dus dien tijdig je aanvraag in via het aanvraagformulier. Zonder geldig festivalbandje krijg je geen toegang tot camping Boneyard.

OP CAMPING SKULLOTEL

Camping Skullotel is een nieuwe camping op 1,5 km wandelen van het festivalterrein. Er is een aangepaste douche en een aangepast toilet voorzien. Een shuttle van en naar het festivalterrein is niet voorzien. Hou er bovendien rekening mee dat de verkorte aangeduide wandelroute naar het festivalterrein niet volledig verhard is. Er is ter plaatse geen begeleiding van Inter-medewerkers.

OP CAMPING METAL TOWN

Metal Town ligt op wandelafstand van het festivalterrein. Personen met een beperking die niet goed te been zijn, kunnen een beroep doen op de Inter shuttle. Let op: deze shuttle gaat slechts enkele malen per dag op- en af en zet je zo dicht mogelijk af bij de hoofdinkom, maar rijdt niet tot voor de hoofdinkom. Verblijf je op Metal Town en wil je gebruikmaken van de shuttle, dan kan je dit aanvragen via het aanvraagformulier.
Na goedkeuring ontvang je meer info over rijtijden en verdere afspraken.

In het badhuis op Metal Town is enkel een aangepaste douche en aangepast toilet voorzien. Er is ter plaatse geen begeleiding van Inter-medewerkers.

SPECIALE VOEDING & MEDICIJNEN

Bezoekers die om gezondheidsredenen speciale voedingsvoorschriften moeten volgen, mogen hun eigen eten en/of medicatie meebrengen op het festivalterrein (let wel: niet verpakt in hard materiaal). Je hoeft dit vooraf niet te melden via het aanvraagformulier. Neem wel een doktersverklaring mee. Zo weten onze security meteen waarom je die pillen of spuiten op zak hebt en vermijd je vervelende discussies. Aan de hulpposten van het Rode Kruis kan je je medicijnen koel bewaren. 

> Naar het online AANMELDINGSFORMULIER