We care a lot

Graspop Metal Meeting. Dat is samen van muziek genieten, samen brullen, samen moshen, samen feesten. Metal brengt mensen dichter bij mekaar. Het gevoel van verbondenheid is groot. Gedurende de tijd van het festival, vormt zich een tijdelijke, hechte en unieke community. Het is dan ook erg belangrijk dat elke bezoeker, medewerker of andere betrokkene zich veilig voelt en het festival in de beste omstandigheden kan beleven.

We willen een veilige plek zijn waar iedereen zich welkom en comfortabel voelt. Een plek zijn waar niemand wordt blootgesteld aan discriminatie, kritiek of intimidatie. Elkeen moet zichzelf kunnen zijn. Op onze festivals is iedereen welkom ongeacht geslacht, gender, geaardheid, cultuur, religie, etniciteit of beperking.

We sensibiliseren en informeren. Over alcohol en drugs, over seksualiteit, over mentaal welzijn, over gezondheid. Wetgeving wordt gerespecteerd op het festival. We verwachten verantwoordelijk gedrag van de festivalganger. Zeg neen tegen drugs, ja tegen veilige seks met wederzijdse toestemming, drink voldoende water, kies voor het openbaar vervoer, smeer die zonnecrème. Loopt het toch mis, dan zijn de medewerkers met de rode hesjes en de hulpdiensten het aanspreekpunt. Op elk moment.

GMM Care is een verhaal van samen, van gedeelde verantwoordelijkheid. Zorg voor jezelf en je vrienden. Ga voor de beste versie van jezelf.  Wij engageren ons dat GMM gezond en veilig verloopt. Onze medewerkers worden opgeleid zodat ze nog waakzamer zijn en gepast kunnen reageren waar nodig. Specialisten in verschillende domeinen staan ons bij, festivalgangers kunnen terecht bij een vertrouwenspersoon indien nodig.

 

Voel je goed op GMM. Wees jezelf. GMM Cares.

Een initiatief van Graspop Metal Meeting, Rock Werchter, Tomorrowland, Pukkelpop.