Festival park

Openingstijden

 • Festivalgangers met een COMBI Ticket kunnen aan de Main Entrance hun ticket omruilen voor een festivalbandje vanaf woensdag 15 uur.
 • Dagtickets (donderdag – vrijdag – zaterdag – zondag) kunnen op de dag zelf vanaf 8 uur worden omgewisseld voor een festivalbandje aan de Main Entrance.
 • Klik hier voor de openingsuren van Camping Boneyard, Camping InfernoCamping Metal Town, Metal Park en Devil’s Lake. Ook dit jaar kan je op elke camping je festivalticket omruilen voor een festivalbandje.
 • De Metal Plaza – de zone tussen camping Boneyard en de festivalwei – gaat donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open om 10 uur ’s ochtends. Elke festivaldag wordt afgesloten in de Metal Dome om 5 uur ’s ochtends. Op woensdag is de Metal Plaza enkel geopend voor combi bezoekers die overnachten op Camping Boneyard.
 • Het VIP Deck is vanaf donderdag dagelijks geopend vanaf 11 uur.
 • Dido's Den, Festival Fair en Metal Market
  • Dido’s Den & barbier
   • Woensdag 19 juni 15 uur- middernacht
   • Donderdag 20 t/m zaterdag 22 juni 10 uur – middernacht
   • Zondag 23 juni 10 uur – 22 uur
  • Festival Fair
   • Donderdag 20 t/m zaterdag 22 juni 10 uur – middernacht
   • Zondag 23 juni 10 uur - 22 uur
  • Metal Market
   • Donderdag 20 t/m zaterdag 22 juni 10 uur - 21 uur
   • Zondag 23 juni 10 uur- 20 uur

cashless

GMM is ook dit jaar cashless. Geen fysieke munten, maar Skullies (onze digitale munt) op de tag van je festivalbandje of op een Cashless Card. Je betaalt met Skullies voor eten en drinken op het festivalterrein, op de campings Boneyard en Inferno, en in Metal Town.
1 Skully kost € 3,50. In voorverkoop krijg je 1 free Skully (gratis) per aankoop van 20 Skullies. De voorverkoop loopt van woensdag 17 april 2024 tot en met woensdag 12 juni 2024. Vanaf 13 juni 2024 kan je nog steeds Skullies op je account opladen, maar dan krijg je geen free Skullies meer.

ETEN & DRINKEN

Honger? Uiteraard zijn er de traditionele frieten met mayonaise, hamburgers en hotdogs. Ook op het festivalmenu: pannenkoeken en pulled pork, wraps en baps, sapjes en hapjes en nog veel meer. Ontbijten kan op het terras aan Camping Bonyard. Op de Metal Plaza serveren onze fabuleuze foodtrucks superveel lekkers. We proberen het aanbod zo divers mogelijk te houden en tegemoet te komen aan wie glutenvrije, lactosevrije, veggie en vegan kost verkiest.

Dorst? Aan onze drankententen kan je terecht voor water, frisdrank, energiedrinks en natuurlijk frisse pinten. Pinten van een halve liter worden getapt in het midden van het hoofdterrein. Voor speciale bieren van ’t vat moet je in de Belgian Beer Bar zijn. Geen bierdrinker? Ga dan je dorst lessen aan onze cocktailbars of aan één van onze wijn-, cava- en koffiebars.

En verder:

 • er zijn gratis drinkwaterpunten in alle sanitaire blokken.
 • je eigen eten en drinken mag niet mee op het festivalterrein. Heb je toch speciale voeding (glutenvrij, lactosevrij) of medicijnen nodig, zorg dan dat je ook een doktersattest op zak hebt. Zo weet onze security meteen waarom je die glutenvrije boterhammen, pillen of spuiten op zak hebt en vermijd je vervelende discussies
 • alcohol wordt niet geschonken aan jongeren onder de 16 jaar – dat is bij wet verboden. Wie ouder is dan 16 en alcoholische drank koopt voor -16-jarigen, is ook strafbaar. Voor sterke dranken moet je ouder dan 18 zijn.

bellen & surfen

Er is gratis wifi aan de inkom. Huur een oplaadstick aan de recharge stand. Alle mobiele operatoren versterken tijdens het festival hun capaciteit.

toiletten

Op het festivalterrein staan voldoende toiletten en urinoirs, verspreid over de verschillende sanitaire blokken. Het gebruik van de toiletten is gratis. En serieus, wildplassen tegen omheiningen, tenten, bomen, standen … da’s echt voor niks nodig.

LOCKERS

Waardevolle spullen bewaar je best veilig achter slot en grendel in de lockers aan de Main Entrance. Zo geef je zakkenrollers geen kans om je festival te verpesten. Je huurt een locker voor 1 dag of voor het hele festival. Daglockers worden op het einde van de dag leeggemaakt.

De lockers bevinden zich buiten, net voor de hoofdingang, op Camping Boneyard en op Camping Inferno.

Twee dagen voor het festival krijg je een e-mail met jouw unieke QR-code voor de locker toegestuurd.

 • Oplaadlocker (9,5 x19x32,5cm), inclusief EU-stopcontact om je telefoon op te laden (breng je eigen adapter en kabeltje mee) - huurprijs € 9/dag of € 36 voor het hele festival
 • Medium Low (22,3x21,5x43cm) - huurprijs € 9/dag of € 36 voor het hele festival
 • Medium High (2,2x21,5x43cm), (locker op ideale hoogte) - huurprijs € 10/dag of € 40 voor het hele festival
 • Extra Large (43x22,5x43cm) - huurprijs € 16/dag of € 64 voor het hele festival

Lockers kunnen doorlopend online gereserveerd worden via deze pagina. Daarnaast kan je ook ter plaatse nog een locker huren (zolang de voorraad strekt). Je hoeft geen waarborg te betalen voor het gebruik van de lockers. 

Let op - daglockers worden elke avond leeggemaakt!

info en verloren voorwerpen

Vragen over treinuren, signeersessies, het weer, programmawissels …? Ga naar de infostand aan de Main Entrance, waar onze medewerkers je met plezier proberen verder te helpen. Je kan hier meteen ook gevonden voorwerpen binnenbrengen of verloren voorwerpen ophalen. Na het festival kan je voor verloren/gevonden voorwerpen contact opnemen met het politiekantoor van Dessel - pz.balendesselmol.wijkdessel@police.belgium.eu, tel. +32 14 33 37 80.

Diefstal, schade of vermiste personen melden? Identiteitskaart kwijt?
Ga naar het politiekantoor op GMM - dat bevindt zich aan de Main Entrance.

bescherm je oRen

Gehoorschade omdat je te lang naar te luide muziek hebt geluisterd, daar wordt niemand vrolijk van. Daarom: geniet van de muziek maar bescherm je oren. We delen gratis oordoppen uit aan de kiosken op het festivalterrein. Of ga naar de EARPLUG stand, waar je naast gratis oordoppen ook het geschikte paar Alpine filteroordoppen kan kopen

veiligheid

De veiligheid van alle bezoekers van GMM vinden we belangrijk. Daarom is het niet toegestaan om te crowdsurfen, in bomen en stellingen te klimmen, vuurtjes te stoken en te roken in de tenten. 

Metaaldetectoren
Elke bezoeker die naar het hoofdterrein wil gaan, zal langs de metaaldetectiepoorten passeren. Mogelijk word je gefouilleerd en vragen onze securitymedewerkers om je rugzak te openen voor controle. Je leest hier welke voorwerpen niet toegelaten zijn op het festivalterrein. Tip: laat zoveel mogelijk achter in een locker aan de Main Entrance.

In een noodsituatie
Blijf kalm. Breng jezelf in veiligheid en laat je spullen achter. Indien mogelijk, let ook op je vrienden. Volg de instructies van de securitymedewerkers. Hou de lichtkranten in ’t oog. Niet bellen, wel sms’en.

EERSTE HULP

Heb je medische bijstand nodig? Spreek een Rode Kruis-medewerker aan die op het festivalterrein rondloopt. Of - als het nog lukt - ga zelf naar één van de twee Rode Kruis-hulpposten, op camping Boneyard of op het hoofdterrein.

FAQ FESTIVALPARK

Wat mag (niet) mee op het festivalterrein?

Hier vind je de lijst met wat wel en niet binnen mag.

Mag ik mijn fototoestel meebrengen?

Kleine (digitale) camera’s zijn toegestaan, fototoestellen met verwisselbare lens en professionele toestellen niet. Film- en geluidsopnameapparatuur (ook GoPro’s) mogen niet binnen

Mag ik mijn medicijnen/speciale voeding meenemen?

Dat mag, maar zorg dat je een doktersattest kan voorleggen. Medicijnen kunnen in de Rode Kruis hulpposten koel bewaard worden.

Is er gratis water verkrijgbaar?

Kraantjes met gratis drinkwater vind je in elke sanitaire blok op de campings en het festivalterrein. 

Zijn er voorzieningen voor personen met een beperking en hun begeleiders?

We werken al jaren samen met Inter om de festivalervaring te verbeteren. Lees hier alle info.

Ik ben mijn … (vul zelf in) kwijtgeraakt. Help!

Ga naar de infostand en kijk of je verloren voorwerp is binnengebracht. Diefstal melden doe je bij het politiekantoor op aan de Main Entrance. Na het festival kan je terecht op het politiekantoor van Dessel (Kwademeer 26, 2480 Dessel, tel. +32 (0)14 33 37 80).

Wat is de minimumleeftijd om naar GMM te mogen?

Er is geen minimumleeftijd. Kinderen mogen niet gratis binnen en krijgen ook geen korting op hun festivalticket. We raden af om baby’s en jonge kinderen mee te brengen naar het festival. Een kind is gevoeliger aan gehoorschade en kwetsbaarder in een grote massa van volwassen (en dronken) festivalgangers. Kinderen jonger dan 16 moeten te allen tijde worden begeleid door een volwassene (+18 jaar).

Wanneer is Graspop Metal Meeting, welke bands spelen er en hoe laat?

Graspop Metal Meeting gaat door van donderdag 20 tot zondag 23 juni 2024. De line-up vind je hier

Ik ben zwanger, zijn er aangepaste voorzieningen?

Nee. Overleg met je gynaecoloog of het aangewezen is om in jouw toestand naar het festival te komen. Beslis je om toch te komen, dan is dat op eigen verantwoordelijkheid. 

Mag ik flyeren op het festivalterrein?

Nee, het is verboden om op of rond het festivalterrein flyers, affiches of ander promomateriaal te verdelen of op te hangen.

Ik wil komen werken op Graspop Metal Meeting. Waar meld ik me aan?

Voor individuele vrijwilligers hebben we helaas geen vacatures op GMM. Wel zetten we al jarenlang heel wat verenigingen aan het werk. Je vereniging aanmelden doe je hier

Wil je met je merchandise op de Metal Market of de Festival Fair staan?

Je kan een aanvraag indienen bij Orange Artist Promotion (Dido Smit) : tel. 0031 (0)70 3856001 of via  info@festivalfair.eu.